Revalidatiekliniek

Met twee grote patiotuinen op de begane grond en een gelede opzet van de verdiepingen doet het ontwerp van dit gebouw enerzijds recht aan de helende, bosrijke omgeving waarin het ligt. Anderzijds komt het ontwerp tegemoet aan belangrijke exploitatietechnische eisen zoals een voldoende aantal kamers per verdieping, een goede verhouding tussen verhuurbare kamers en collectieve ruimten en een gemakkelijke toegankelijkheid van de voorzieningen voor buurtbewoners.

Het gebouw is ontworpen voor een Zorgstichting in het Westen van Nederland, die momenteel op dezelfde locatie een zorginstelling exploiteert. Uit een haalbaarheidsonderzoek volgt dat sloop-nieuwbouw het meeste voordelen biedt op het gebied van actuele bruikbaarheid, energiezuinigheid, flexibiliteit en toekomstwaarde.
De nieuwbouw telt ten minste 100 kamers met privaat rolstoeltoegankelijk sanitair en een (mogelijk) dubbele bedopstelling. Het gebouw is zo op de kavel geplaatst dat bestaande, monumentale bomen worden gerespecteerd.

Status: Ontwerpstudie