Microappartementen de Ivens, Amsterdam-Ijburg

Microappartementen, kleine éénkamer appartementen in de stad (< 50m2 GBO), vragen om een niet-traditionele plattegrond, waarbij functies slim worden gecombineerd. Deze door ons ontworpen SMART inbouwmeubels, waarin opbergruimte, een werkplek, een 2-persoonsbed en een garderobekast worden gecombineerd, geeft de woonruimte voldoende ruimtelijke kwaliteit en gebruiksmogelijkheden ondanks het kleine oppervlak.

Voor de grofweg 3 typen microappartementen in het bouwblok zijn 3 compacte SMART inbouwmeubels ontworpen: de SMART cube, SMART wall en SMART ceiling. De S-wall en de S-cube kunnen naar keuze in alle woningtypes worden geplaatst. De S-ceiling is bedoeld voor de wooneenheden op de begane grond, met extra veel vrije hoogte. De meubels zijn zo uitgevoerd dat zij bij mutaties gemakkelijk kunnen worden ontmanteld en in een andere woning geplaatst kunnen worden.
Opdrachtgever: Bouwinvest Locatie: Amsterdam IJburg Status: gerealiseerd Samenwerking: Wilbert Kauw meubelbouw; Erica Geurkink meubelbouw, Verwey vastgoed, Yucon VR (visuals)