24 uurs voorziening voor beschermd wonen, Amsterdam

Temp.architecture heeft het ontwerp gemaakt voor de 24-uurs voorziening Weespertrekvaart Midden. De voorziening bestaat uit 24 eenheden voor beschermd wonen. Beschermd wonen is er voor mensen met gediagnosticeerde psychiatrische en/of verslaving problematiek, die langdurig als gevolg van hun problematiek niet zonder 24-uurs toezicht kunnen wonen.
Het gaat om een groep met zeer beperkte mogelijkheden tot zelfstandig wonen. De doelgroep is niet zelfredzaam. Een deel van de bewoners maakt noodgedwongen gedurende een lange periode gebruik van de voorziening. Daarom moet het verblijf zo veel mogelijk op een gewone woonsituatie lijken.
De voorziening bestaat uit 32 zelfstandige woonunits (studio’s) met eigen douche, toilet en kookgelegenheid met een functionele indeling en inrichting. De 24-uurs voorziening maakt onderdeel uit van de nieuwbouw op kavel 2 van de ontwikkeling Weespertrekvaart Midden, waar Temp. ook het ontwerp van Middensegment huurwoningen en commerciële ruimten verzorgt. Ook de 24-uurs voorziening zal gebruik maken van de natuurinclusieve daktuin en krijgt net als de rest van de kavel begroeide gevels.

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, VORM
Locatie: Weespertrekvaart Midden, Amsterdam
Status: DO gereed
Gebruiker: HVO Querido