Woninginterieur, Amsterdam

De bewoners van een groot, nieuw gezinsappartement in Amsterdam West willen hun overmaatse woonruimte opdelen en persoonlijker maken. Wij ontwierpen voor hen een centraal meubel – een zogenaamde room divider. In deze roomdivider – een kast met transparante delen, gesloten delen en ingebouwde verlichting – kunnen dierbare voorwerpen worden ondergebracht of tentoongesteld. Het element scheidt de grote woonruimte in een woonkeuken en een woonkamer. Doordat de kast een onregelmatige compositie heeft kunnen zowel grote als kleine voorwerpen er een plek in vinden. Zo draagt het meubel bij aan de verpersoonlijking van het nieuwbouwappartement. 
In het meubel zijn naast kunstvoorwerpen ook praktische zaken opgenomen als een televisie en een geluidsinstallatie. Aan de keukenzijde biedt het meubel plek aan het opbergen van servies en bestek.
In het interieur zijn door ons ook andere vaste meubelelementen ontworpen, waarin boeken, schoenen en andere gebruiksvoorwerpen kunnen worden opgeborgen.
Opdrachtgever:  particulier Locatie: Amsterdam West Status: gerealiseerd 2020 Samenwerking: meubelbouwer Erica Geurkink fotografie: Katja Effting