dakopbouwen IJburg

Meerdere bewoners van blok 50 op IJburg, een seriematig ontwikkeld blok met koopwoningen, wilden hun woning verduurzamen door toevoeging van dakuitbouwen, pv-cellen en sedumdaken. Wij ontwikkelden een toolkit van eenvoudige, economische prefab ingrepen.
Meerdere bewoners binnen dit bouwblok wilden hun woning verduurzamen met dakuitbouwen, pv-cellen en sedumdaken. Temp heeft een toolkit ontwikkeld, gebaseerd op economische en snelle prefab ingrepen, waarmee de gewenste verduurzaming per woning op meerdere manieren mogelijk wordt. Bij het ontwerp is zowel in technische en esthetische zin gestreefd naar een optimale balans tussen individuele keuzevrijheid en een goede samenhang met het gehele blok. Aandachtspunten waren verder een minimale bouwtijd, het bewoonbaar houden van de betreffende woningen en het beperken van de bouwoverlast voor buren. In samenwerking met een aannemer zijn inmiddels 10 woningen verduurzaamd.
Opdrachtgever: diverse partikulieren Locatie: Amsterdam IJburg Status: gerealiseerd Samenwerking: Oud bouwconstructies, Atelier Bouwkunde, Het Gilde Projecten