Bezoekerscentrum Schovenhorst

Het bezoekerscentrum is gevestigd op een open plek in een voormalige boomkwekerij. Als letterlijk hoogtepunt is er een groot dakraam dat het zicht op de kruin van een grote beuk inkadert.
Ons uitgangspunt bij dit project met een bijzondere locatie en een klein budget was om zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande elementen. De bestaande open plek op de boomkwekerij biedt bezoekers voldoende afstand tot de omringende bomen om ze in aanzicht te kunnen observeren. Binnen in de kwekerij zijn kleine bomen geplaatst die juist worden ervaren als objecten in plaats van aanzichten.
De ervaring van deze tuin, de lichtval tussen de bomen en de verandering van de seizoenen wordt versterkt in ons ontwerp. Een grote houten schuifpui biedt een blik terug de tuin in.

Opdrachtgever: stichting Landgoed Schovenhorst
Locatie: Putten
Status: gerealiseerd
Samenwerking: bouwbedrijf van der Kolk, Strakee (contructeur)