Sustainable Housing Expo

Een Sustainable Housing Expo moet de reputatie van Amsterdam Zuidoost als centrum voor woonwinkels versterken. Speciaal voor dit evenement ontwikkelden wij een modulair capsulesysteem, dat verschillende gebruiksmogelijkheden in zich draagt.
In Amsterdam en omstreken is het plangebied Amstel III bekend door het grote aanbodaan woonwinkels (IKEA, ArenA woonboulevard, etc). Met dit voorstel wordt deze reputatie versterkt. Het Amsterdam Sustainable Housing Expo (A.S.H.E.) toont de internationale State of the Art van duurzaam wonen.
Onderdeel van de Amsterdam Sustainable Housing Expo is de FlexCap. Dit flexibele bouwsysteem is door ons speciaal voor dit evenement ontwikkeld. De FlexCap is eenmodulair capsulesysteem, dat verschillende gebruiksmogelijkheden in zich draagt. Zokan de FlexCap uitgerust worden als keuken, als sanitaire unit, als slaap- of werkkamer,als balkon of als straatmeubel. Deze gebruiksmogelijkheden kunnen uitgevoerd worden in verschillende maten en zijn koppelbaar, waardoor ook interessante gebruiksmogelijkhedenop een grotere schaal ontstaan. Wanneer de FlexCap elementen worden gecombineerd in een appartementengebouw, ontstaan vormen van levensloopbestendig woningen. Door capsules van elkaar te “lenen” kunnen woningen groeien en krimpen, al naar gelang de persoonlijke behoefte.

Locatie: Amsterdam
Status: Prijsvraagontwerp Europan, Runner up, 2012